Musik är livsglädje!
i

Ändrade öppettider för växeln under sommaren!

Under perioden 4 juli till 7 augusti kommer växeln att vara öppen onsdagar 10–14 med lunchstängt 12–13. Du kan alltid mejla till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se. Trevlig sommar önskar RUM!

Foto: Adobe Stock

Praktisk information

Fakturering av avgift

Faktura kommer att skickas till vårdnadshavares mejladress från RUM – Riksförbundet Unga Musikanter och ska vara betald före lägret startar.

Noter

Förbered stycken som du vill spela under Tónlek

Under Tónlek ska du ta med dig egna stycken som du vill spela på de enskilda lektionerna. Tänk på att det redan tidigt under veckan kommer att vara konserter, så ta med dig något du kan spela upp redan under tisdagen.

Om du spelar korta stycken, t.ex. om du är nybörjare eller om du har spelat bara några år, kan du ta med 4–5 låtar som du kan använda till dina enskilda lektioner.

Om du spelar stycken med rikt innehåll, t.ex. om du spelar klassiska verk eller har spelat länge, kan det räcka med 2–3 stycken. Tänk på att ta med pianonoter till de stycken som du väljer!

Skicka pianonoter

När du har bestämt vilka stycken du ska spela under veckan scannar du in pianonoter och skickar dem till tonlek@rum.se senast 15 juli.

Detta är för att vår ackompanjatör ska hinna förbereda allas önskemål inför veckan.

Öva orkesternoter – du hittar dem i OneDrive!

Vi kommer att dela orkesternoter och informationen som också finns här på hemsidan i OneDrive till dig. Länken till OneDrive får du i ett informationsmejl. Var noga med att inte sprida länken till obehöriga eftersom noterna bara får användas av oss inom projektet.

Resa

Samåkning

Flera har redan frågat efter möjlighet att samåka med andra som åker från samma håll. Eftersom GDPR inte tillåter att jag delar era personuppgifter ber jag er istället meddela om ni vill samåka så försöker jag samordna detta.

Resa med kollektivtrafik

Från Danmark och Norge är det enklast att resa med tåg hela vägen. Om du behöver flyga kan flyget till Göteborg (Landvetter) vara det enklaste och sedan ta tåget till Vara. Lättast är att åka tåg. Boka till Vara (Vara station). Boka via www.sj.se

Du vet att du är framme i Vara när hela stationshuset är knallblått.

Därefter är det ca 5 minuters promenad till Vara Folkhögskola. Adressen är Vara Folkhögskola, Torggatan 41, 534 32 Vara.

Resa med bil

Om du åker bil så ska du åka till Vara Folkhögskola, Torggatan 41, 534 32 Vara. Det är skyltat till parkering.

Boende

Alla deltagare förväntas bo och äta tillsammans på Vara Folkhögskola. Alla aktiviteter, kost och logi sker på folkhögskolan.

Instrument

Om du åker kollektivt och spelar cello eller kontrabas och det är svårt för dig att ta med dig ditt egna instrument så finns det möjlighet att låna. Om du vet att detta kommer att gälla för dig kontakta Projektledare Therese Olsson Hugosson så snart du kan så att vi hinner lösa instrumentutlåning. therese.hugosson@rum.se

Packning

Att ta med förutom dina vanliga kläder:

Försäkringar

Anslutna RUM-medlemmar är försäkrade hos TryggHansa från att de reser hemifrån till Tónlek tills att de kommer hem igen. Om du inte är RUM-ansluten är det viktigt att du ser över dina försäkringar så att du och dina saker också är försäkrade under denna vecka.

Se över så att ditt instrument också är försäkrat under veckan. Om du hyr ett instrument från en skola eller ett företag är det också viktigt att kolla så att uthyraren godkänner att du reser bort med ditt instrument. Ofta kan hemförsäkringen täcka både dig, dina saker och ditt instrument (oavsett om det är lånat eller inte), men se över det för att slippa obehagliga överraskningar.

Om du är en nordisk deltagare är det viktigt att du har med det europeiska sjukförsäkringskortet för att du ska få rätt till nödvändig sjukvård.

Hashtags & social media

Tónleks hashtags

#tonlek2022 #riksforbundetungamusikanter

Använd dem gärna även innan Tónlek börjar, t.ex. när du övar!

Social Media

Instagram: @riksforbundetungamusikanter (Tónlek kommer göra en takeover av RUM:s konto under lägret)
Facebook: RUM – Riksförbundet Unga Musikanter

VIKTIGT ATT VETA UNDER VECKAN

Veckans läger-telefon

Eftersom vi vill ha mobilfritt under veckan i så hög grad som möjligt, har vi en läger-mobil som kan användas av både deltagarna på lägret, men också om du som anhörig hemma vill eller behöver komma i kontakt med oss. Denna telefon är bemannad dygnet runt av Therese Olsson Hugosson eller vår medföljande vuxen med extra ansvar under veckan.

0764 – 21 00 38

Kontakt till veckans ledare och andra bra-att-ha-nummer

Therese Olsson Hugosson
Projektledare Tónlek
+46 (0)76 – 841 63 90

Anne Marie Kjaerulff
Nordisk Projektkoordinator
+45 26187962

Vara Folkhögskola
(från 8.00-16.00 ECT)
+46 (0)512 – 579 50

Vi lägger undan mobiler, surfplattor och liknande

Under veckan ska vi ha fokus på nuet och på det som är runt omkring oss. Därför är det bara tillåtet att använda den för att t.ex. ringa hem och ta foton.

Info för vuxna som kommer på fredag för avslutningen

Om du som vuxen tänker komma till avslutningen på fredagen för att höra avslutningskonserterna så kan det finnas möjlighet att äta middag tillsammans med oss som varit på plats hela veckan. Eventuellt kan det också finnas möjlighet till övernattning fredag-lördag. Anmäl intresse så snart som möjligt samt konstönskemål för detta.

Vid händelse av avbokning

Vid händelse av att du måste avboka din plats kommer en procentuell administrationsavgift tas ut.

X